• 08 APR. 13
  Profilaxia Dentară

  Profilaxia Dentară

  Profilaxia dentară are scopul de a preveni îmbolnavirea dentară, dar și de a preîntâmpina complicațiile în cazul afecțiunilor deja existente. Profilaxia eficienta consta in controale periodice efectuate o data la 6 luni, cand este recomandata si igienizarea dentara, in felul acesta putandu-se depista si o eventuala imbolnavire dentara sau parodontala.

  Igienizarea realizata in cabinetul stomatologic presupune efectuarea procedurilor de detartaj cu ultrasunete, periaj profesional si aplicatii cu fluor. Obtinerea unei igienizari complete presupune realizarea corecta a procedurilor de mentinere a igienei dentare si acasa. De aceea pacientii clinicii Smile Dent sunt indrumati privind tehnicile de periaj corecte, folosirea periutelor interdentare, a scobitorilor dentare si a atei dentare.

  Profilaxia dentara consta in:
  – detartraj, periaj, tratament antiinflamator, fluorizare
  – detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa
  – sigilarea santurilor si a fosetelor

  Detartrajul este manopera prin care tartrul si placa bacteriana sunt indepartate de pe  suprafetele dentare (supra si subgingival). Este o procedura care trebuie efectuata periodic, prin care tratam sau prevenim bolile parodontale.

  Prophy jet – aer abraziv sub presiune – foloseste particule de bicarbonat de sodiu antrenate de aer comprimat sub forma unui flux de particule prin care se curata uniform suprafata dentara. Este mai putin abraziv comparativ cu periajul profesional si indeparteaza rapid colorarile produse prin fumat sau folosirea clorhexidinei.

  Este folosit cu succes in curatarea placii dentare si a coloratiilor din jurul aplicatiilor ortodontice sau de la nivelul implantelor.

  Servicii de estetica și profilaxie dentară

  • Albire Dentară

   Tratamentul de albire dentara este una din metodele folosite in estetica dentara pentru a imbunatati aspectul danturii prin indepartarea petelor de pe dinti si deschiderea culorii dintilor.

  • Stomatologie Pediatrică

   În vederea îndepărtării minime de țesut dentar, SmileDent folosește în metodele de tratament pedodontic, soluția Carisolv, structura dentară sănătoasă fiind astfel neafectată.

Servicii Stomatologice

 • Parodontologie

  Parodontoza este cauzată de bacterii care aderă la gingii, os și țesuturi. Deși sunt nedureroase la început, consecințele bolilor parodontale pot fi severe dacă nu sunt tratate la timp.

 • Endodonție

  Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.

 • Ortodonție

  Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților și a rapoartelor dintre oasele maxilare, ajutând ca întreaga față să arate mai frumos.

 • Chirurgie Dentară

  Extracția dentară este cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie și este utilizată atunci când un dinte cauzează complicații sau este foarte distrus.

 • Radiologie Dentară

  În imagistica dentară, clinica SmileDent Brașov folosește pentru radiografiile retroalveolare, aparatură digitală Trophy Kodak, care expune organismul uman la o doză minimă de radiații.

 • Implanturi Dentare

  Implanturile pot înlocui unul sau mai mulți dinți, fiind totodată un sprijin pentru poduri sau pentru proteze, dacă pacientul nu mai are suficienți dinți care să permită acest lucru.

 • Suntem singura clinică stomatologică de la care pleci zâmbind!

  SmileDent Brașov are ca obiectiv oferirea de servicii stomatologice care să asigure întotdeauna satisfacția pacienților noștri.