• 25 FEB. 13
  Parodontologie

  Parodontologie

  Parodontoza afectează una din trei persoane, rezultatul final fiind pierderea dinților. Cu toate acestea, boala este tratată cu superficialitate de către majoritatea pacienților.
  Cuvântul „parodontal” își are originea în greaca veche și înseamnă „în jurul dintelui”. Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care sub forma de placă microbiana sau tartru aderă de gingii, os și țesuturile înconjuratoare. Acest proces este de obicei nedureros în primele faze, dar consecințele bolii parodontale sunt severe dacă sunt lăsate netratate.

  Afecțiunile gingivale sunt cea mai importantă cauză a pierderii dinților la adulți. Cu o ingrijire adecvata, efectele nedorite ale parodontozei pot fi evitate. Periajul regulat, folosirea aței dentare și vizitele periodice pentru detartraj și periaj profesional pot ajuta în evitarea bolilor parodontale care sunt principala cauză a pierderii dinților.

  Evoluția bolilor parodontale este după cum urmează:

  Gingivita: Placa bacteriana irită gingiile, făcându-le sensibile și sângerânde. Această faza este încă reversibilă.

  Parodontita: Dacă nu este îndepartată, placa microbiană se transformă în tartru. Continuând să crească, acesta împinge inserția gingivală spre rădăcină sau o îndepartează de dinte. Se formează astfel pungi între dinte și gingie.

  Parodontita avansată: Boala continuă să avanseze, distrugând mai mult os și ligament parodontal. Dinții, chiar și cei sănătoși, pot deveni mobili, câteodată trebuind extrași.

  Cu toate că placa microbiana este principala cauză a parodontozei, există și alți factori care o favorizează, precum fumatul, utilizarea contraceptivelor orale, punți neadaptate corect marginal, obturații dentare vechi, boli sistemice precum SIDA sau diabet, anumite tipuri de steroizi sau alte medicamente, bruxism și chiar alimentația neadecvată.

Servicii Stomatologice

 • Parodontologie

  Parodontoza este cauzată de bacterii care aderă la gingii, os și țesuturi. Deși sunt nedureroase la început, consecințele bolilor parodontale pot fi severe dacă nu sunt tratate la timp.

 • Endodonție

  Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.

 • Ortodonție

  Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților și a rapoartelor dintre oasele maxilare, ajutând ca întreaga față să arate mai frumos.

 • Chirurgie Dentară

  Extracția dentară este cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie și este utilizată atunci când un dinte cauzează complicații sau este foarte distrus.

 • Radiologie Dentară

  În imagistica dentară, clinica SmileDent Brașov folosește pentru radiografiile retroalveolare, aparatură digitală Trophy Kodak, care expune organismul uman la o doză minimă de radiații.

 • Implanturi Dentare

  Implanturile pot înlocui unul sau mai mulți dinți, fiind totodată un sprijin pentru poduri sau pentru proteze, dacă pacientul nu mai are suficienți dinți care să permită acest lucru.

 • Suntem singura clinică stomatologică de la care pleci zâmbind!

  SmileDent Brașov are ca obiectiv oferirea de servicii stomatologice care să asigure întotdeauna satisfacția pacienților noștri.