• 25 FEB. 13
  Ortodonție

  Ortodonție

  Ortodonția (ortho=drept si odons=dinte, din limba greaca) este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, a rapoartelor dintre aceștia, dar și a rapoartelor dintre oasele maxilare.

  Tratamentul ortodontic face ca zâmbetul dumneavostră să arate fabulos, iar acesta va dura toată viața. De asemenea, tratamentul ortodontic va face ca întreaga față să arate mai frumos, prin corectarea rapoartelor dintre cele doua maxilare și prin schimbarea formei acestora. Daca vrei să îți corectezi dinții, atunci este recomandat să urmezi un tratament ortodontic. Tratamentul implică aplicarea unei presiuni ușoare asupra dinților în creștere sau care deja au crescut, prin fixarea unui aparat dentar.

  Zâmbetul este partea cea mai expresivă a feței. Uitați-vă în oglindă.Vă place zâmbetul dumneavoastră, sau credeți că poate fi îmbunătățit?Gândiți-vă cum reacționați în fața unei persoane care are un zâmbet plăcut. Considerați că este mai atractivă?

  Vârsta cea mai potrivită pentru a merge la ortodont este de 8-9 ani. La această vârstă, oasele maxilare cresc mai repede și sunt mai elastice. Astfel, se realizează mai ușor atât îndreptarea lor cât și repoziționarea dinților.
  Tratamentul ortodontic este posibil la orice vârstă, însă la adulți tratamentul durează mai mult din cauză că oasele maxilare nu mai au elasticitatea din copilărie.

  Există două tipuri de aparate dentare: fixe și mobile.Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, începând cu vârsta de 8 ani, succesul tratamentului depinzând în principal de voința copilului de a purta aparatele. După vârsta de 12 ani se folosesc aparatele fixe.

  Este foarte important să se corecteze poziția dinților nu numai din motive estetice, ci și funcționale. Dinții înghesuiți nu pot fi igienizați corect și în timp se cariază sau apar probleme parodontale. Rapoartele incorecte între cele două arcade provoacă tulburări, care se manifestă prin oboseală musculară și dureri la mestecat. Toate aceste probleme pot fi însă prevenite prin intermediul unui tratament ortodontic.

Servicii Stomatologice

 • Parodontologie

  Parodontoza este cauzată de bacterii care aderă la gingii, os și țesuturi. Deși sunt nedureroase la început, consecințele bolilor parodontale pot fi severe dacă nu sunt tratate la timp.

 • Endodonție

  Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.

 • Ortodonție

  Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților și a rapoartelor dintre oasele maxilare, ajutând ca întreaga față să arate mai frumos.

 • Chirurgie Dentară

  Extracția dentară este cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie și este utilizată atunci când un dinte cauzează complicații sau este foarte distrus.

 • Radiologie Dentară

  În imagistica dentară, clinica SmileDent Brașov folosește pentru radiografiile retroalveolare, aparatură digitală Trophy Kodak, care expune organismul uman la o doză minimă de radiații.

 • Implanturi Dentare

  Implanturile pot înlocui unul sau mai mulți dinți, fiind totodată un sprijin pentru poduri sau pentru proteze, dacă pacientul nu mai are suficienți dinți care să permită acest lucru.

 • Suntem singura clinică stomatologică de la care pleci zâmbind!

  SmileDent Brașov are ca obiectiv oferirea de servicii stomatologice care să asigure întotdeauna satisfacția pacienților noștri.