• 25 FEB. 13
  Endodonție

  Endodonție

  Endodonția („interiorul dintelui”, în limba greacă) este specialitatea care se ocupă cu tratamentul canalului radicular, al cărui obiectiv final îl reprezintă salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.

  Dintele prezintă în interiorul canalelor rădăcinilor, nervul, care asigură aportul de substanțe nutritive. Atunci cand are loc inflamarea sau infectarea acestuia, este necesara îndepărtarea lui.

  Tratamentul de canal constă în eliminarea nervului din canalele rădăcinilor, urmat de obturarea acestora cu material care asigură sigilarea și împiedică infecția. Acest tratament are ca scop inițial, îndepărtarea durerii și prevenirea infecției, însă scopul final este menținerea functionalității dintelui.

  curatare_restaurare_acces_endodontic_150

  Durata tratamentului depinde de gradul de complexitate al intervenției dar și de starea anterioara a nervului; astfel, în funcție de particularitățile fiecărui caz, tratamentul se poate încheia după una sau mai multe ședințe .

  Servicii de estetica și profilaxie dentară

  • Estetică Dentară

   Zâmbetul perfect este la un click distanță! Echipa SmileDent Brașov îți oferă consultanță de specialitate în domeniul esteticii dentare.

  • Profilaxia Dentară

   Profilaxia dentara are ca obiectiv atat prevenirea imbolnavirii dentare, cat si preintampinarea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente.

Servicii Stomatologice

 • Parodontologie

  Parodontoza este cauzată de bacterii care aderă la gingii, os și țesuturi. Deși sunt nedureroase la început, consecințele bolilor parodontale pot fi severe dacă nu sunt tratate la timp.

 • Endodonție

  Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.

 • Ortodonție

  Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților și a rapoartelor dintre oasele maxilare, ajutând ca întreaga față să arate mai frumos.

 • Chirurgie Dentară

  Extracția dentară este cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie și este utilizată atunci când un dinte cauzează complicații sau este foarte distrus.

 • Radiologie Dentară

  În imagistica dentară, clinica SmileDent Brașov folosește pentru radiografiile retroalveolare, aparatură digitală Trophy Kodak, care expune organismul uman la o doză minimă de radiații.

 • Implanturi Dentare

  Implanturile pot înlocui unul sau mai mulți dinți, fiind totodată un sprijin pentru poduri sau pentru proteze, dacă pacientul nu mai are suficienți dinți care să permită acest lucru.

 • Suntem singura clinică stomatologică de la care pleci zâmbind!

  SmileDent Brașov are ca obiectiv oferirea de servicii stomatologice care să asigure întotdeauna satisfacția pacienților noștri.