• 09 APR. 13
  Chirurgie Dentară

  Chirurgie Dentară

  Extracția dentară este cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie. Atunci când un dinte cauzează complicații sau este foarte distrus și nu mai poate fi refăcut, atunci el trebuie extras.

  Din diferite cauze, molarul de minte, in special cel inferior, ramane frecvent in incluzie intraosoasa sau submucoasa. Molarii incluși pot cauza durere, „înghesuirea” dinților, sau chiar complicații infecțioase (abcese), care pot evolua imprevizibil si extensiv.

  Recomandarea specialiștilor din zilele noastre este ca molarii de minte să fie extrași  între 14 și 22 de ani, indiferent dacă au cauzat sau nu probleme pană la vârsta respectivă. Operația este destul de ușoară din punct de vedere al tehnicii, iar pacienții se refac mult mai repede când sunt mai tineri. O operație minoră la 20 de ani poate deveni una mult mai dificila la 40 de ani. De asemenea, riscul complicațiilor crește cu vârsta, iar procesul de vindecare este mult mai lent.

  chirurgie_dentara

  De cele mai multe ori problemele cauzate de molarii de minte sunt inițial asimptomatice și atunci când sunt descoperite poate fi prea târziu. Molarii de minte nu sunt funcționali, nu pot fi igienizați corespunzător, se cariază ușor, acumuleză tartru și placa bacteriană, ceea ce duce la îmbolnavirea gingiei lor și a molarilor vecini.

Servicii Stomatologice

 • Parodontologie

  Parodontoza este cauzată de bacterii care aderă la gingii, os și țesuturi. Deși sunt nedureroase la început, consecințele bolilor parodontale pot fi severe dacă nu sunt tratate la timp.

 • Endodonție

  Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.

 • Ortodonție

  Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților și a rapoartelor dintre oasele maxilare, ajutând ca întreaga față să arate mai frumos.

 • Chirurgie Dentară

  Extracția dentară este cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie și este utilizată atunci când un dinte cauzează complicații sau este foarte distrus.

 • Radiologie Dentară

  În imagistica dentară, clinica SmileDent Brașov folosește pentru radiografiile retroalveolare, aparatură digitală Trophy Kodak, care expune organismul uman la o doză minimă de radiații.

 • Implanturi Dentare

  Implanturile pot înlocui unul sau mai mulți dinți, fiind totodată un sprijin pentru poduri sau pentru proteze, dacă pacientul nu mai are suficienți dinți care să permită acest lucru.

 • Suntem singura clinică stomatologică de la care pleci zâmbind!

  SmileDent Brașov are ca obiectiv oferirea de servicii stomatologice care să asigure întotdeauna satisfacția pacienților noștri.